Oregon Afterschool Conference 2020

Virtual Oregon Afterschool Conference 2020

October 13-October 22

Oregon Afterschool Conference will look a little different this year...

Register Now for unlimited access to workshops available October 13th through October 22nd, including the multi-state collaborative day on October 16th; Open Minds Open Spaces: From Pivot to Reimagine Virtual Conference Experience. This 9 state collaboration will be included in the cost of our fall conference!

We’re offering up to 20 hours of professional development workshops, aligned to offer credit through the Oregon Center for Career Development at Portland State University.

Sessions topics include social-emotional learning, behavior management, equity, healthy habits, and building resiliency for youth and adults.

Two Week Schedule

Day 1

Tuesday, Oct. 13, 2020
10:00am-12:00pm

Mental Health 101

2 Hours of Set 1 HSN Credit

1:00pm-2:00pm

Implementing Programs Safely

1 Hour of Set 1 HSN Credit

6:00pm-8:00pm

Art to Promote Youth Voice

2 Hours of Set 2 LEC Credit

Day 2

Wednesday, Oct. 14, 2020
10:00am-12:00pm

Helping Stressed Out Kids

2 Hours of Set 2 HSN Credit

1:00pm-3:00pm

Responding to Adi’s Act: Suicide Prevention, Intervention & Postvention

2 Hours of Set 1 UGB Pending

6:00pm-8:00pm

Is Inclusion Still a Thing?

2 Hours of Set 1 SN Credit

Day 3

Thursday, Oct. 15, 2020
10:00am-12:00pm

How Playful Adults Model Play

2 hours of Set 2 HGD Credit

1:00pm-2:30pm

Supporting Equitable Practices

1.5 Hours of Set 1 DEI Credit

6:00pm-8:00pm

Developing Purposeful Questions

2 Hours of Set 2 LEC Credit

Day 4

Friday, Oct. 16, 2020
10:00am-5:00pm

Open Minds, Open Spaces Multi-State Conference

Note: Multi State-Conference is included in price, however separate profile creation is required to access the event.

Create your profile for Friday’s Event here!

Use the Log In/Create Profile button in the top right corner. 

Please contact bethany.thramer@oregonask.org with any questions.

Day 5

Saturday, Oct. 17, 2020
10:00am-12:00pm

Is Inclusion Still a Thing?

2 Hours of Set 1 SN Credit

Day 6

Tuesday, Oct. 20, 2020
10:00am-12:00pm

Art to Promote Youth Voice

2 Hours of Set 2 LEC Credit

6:00pm-7:00pm

STEM Programming Tips & Tricks

1 Hour of Set 1 LEC Credit

Day 7

Wednesday, Oct. 21, 2020
10:00am-12:00pm

Adopting Resilient Strategies for Youth & Adults

2 hours of Set 2, HSN Pending

1:00pm-3:00pm

YouthLine Youth Panel

3:00pm-4:30pm

Lights On Afterschool Town Hall

6:00pm-8:00pm

PBIS Basics for Afterschool Providers

2 Hours of Set 1 UGB Credit

Day 8

Thursday, Oct. 22, 2020
10:00am-11:00am

Program Reflection Community Discussion

1 Hour of Set 1 PPLD Credit

1:00pm-2:30pm

Supporting Youth With Anti-Racist, Trauma Informed Approaches

1.5 Hours of Set 2 DEI Pending

6:00pm-7:00pm

Program Reflection Community Discussion

1 Hour of Set 1 PPLD Credit